Verwarming

Wat u moet weten over uw centrale verwarming.

Een comfortabel warm huis, zonder hoge stookkosten of gezondheidsrisico’s, en zonder te veel milieubelasting, dat is wat u van uw centrale verwarming verwacht.

Efficiënt verwarmen, met een verwarmingstoestel dat altijd paraat staat wanneer u dat wilt, kost weinig moeite. Een regelmatig onderhoud en een juiste afstelling van uw installatie zijn dan heel belangrijk. Een goed onderhouden en afgesteld toestel doet wonderen en zorgt ervoor dat u op een koude winterdag niet voor verrassingen komt te staan!

Beginnen ondertussen de jaren te tellen voor uw ketel? Dan is hij toe aan een grondige inspectie door een erkende vakman. Die zal u vertellen of uw installatie ondermaats presteert en of u er voordeel bij hebt om eens na te denken over een nieuw toestel. De verwarming van uw woning is immers goed voor 50 tot 70 % van uw energierekening. Een moderne ketel met een hoog rendement zorgt ervoor dat uw comfortabel verwarmde woning niet ten koste hoeft te gaan van uw portemonnee. Zuinig stoken wordt zo heel gemakkelijk. Als iedereen met centrale verwarming een klein beetje energie bespaart, neemt ook de milieubelasting flink af. Een weinig efficiënte verwarming in woningen is immers een belangrijke bron van broeikasgassen zoals CO2.

Kortom, met een investering in een goede verwarmingsinstallatie kunt u dus daadwerkelijk een verschil maken en energie besparen zonder in te boeten aan comfort!

Een overzicht van de verplichtingen van de eigenaar en gebruiker van een centraal stooktoestel inzake keuring, regelmatig onderhoud en auditing wordt in deze gegeven . Voor de meeste verplichtingen moet u beroep doen op een erkende technicus. De attesten van minstens de laatste 2 onderhoudsbeurten worden bewaard.

alle info vindt u op de site van de vlaamse gemeenschap www.lne.be