Pelletkachels

Maximum resultaat
De  pelletkachel bereikt een rendement van 82,1 %. Dit betekent dat slechts een minimum aan warmte verloren gaat in de uitlaatgassen.

Complete verbranding
Door de schonere verbranding zijn er ook minder restproducten, namelijk assen.

Autonomie
Eens gevuld, biedt de pelletkachel u tussen de 8 en 26 uur gezellige, regelbare warmte.

Gebruiksvriendelijke bediening
Ruime programmatiemogelijkheden voor uw maximaal comfort. Modulair vermogen De pelletkachel is volledig regelbaar naargelang het seizoen en dit tussen 2,4 en 6 kW, voldoende voor een goed geïsoleerde ruimte tot 200 m3.

Geluidsarm
45 db op maximum. Niet enkel behaagelijke warmte, ook inspirerende rust.

Zelfreinigend
Om een optimale verbranding blijvend te kunnen garanderen beschikt de pelletkachel over een auto-clean functie. Eén maal per uur worden de achtergebleven assen in de branderpot weggeblazen.

Automatische ontsteking
Uw gemak is compleet dankzij de automatische aanvoer van pellets en de electronische ontsteking.

Zonder schoorsteen ?
een goedwerkend rookkanaal is een must maar kan op een buitenmuur aangesloten worden, dit dankzij de verbrandingsmotor. Deze zorgt voor de aanvoer van verse lucht nodig voor verbranding en stuwt de rookgassen naar buiten.Dus een echte gemetselde schoorsteen is niet nodig , dit wil zeker niet zeggen dat een stukje buis door de muur voldoende is zeker niet dit is een grote misvatting !!Dit werkt wel maar slechts een hele korte tijd , dan komen de problemen naar boven , vaak reeds met ernstige schade aan het toestel en is niet onder waarborg. Dit geldt voor ALLE kachels en haarden gelijk welk merk of type  .

Degelijke technologie
Om een perfecte, ecologisch verantwoorde verbranding te hebben worden de modernste sturingsmechanismen gebruikt. Alle onderdelen zijn niet enkel beproefd maar ook gemaakt uit kwalitatieve materialen om jaren dezelfde performantie te behouden.

Waarborg
De pelletkachel is ontworpen om behalve het ledigen van de assen en een jaarlijks nazicht geen onderhoud te vergen. Mede dankzij de kwalitatieve componenten bieden wij u 2 jaar / 5 jaar waarborg.

Properdere ruit
De luchtcirculatie langs de ruit vermindert gevoelig de aanslag van vuil, waardoor ze langer proper blijft (airwash).

Economisch
Een pelletkachel verbruikt op volle vermogen slechts 1,8 kg per uur. dit geet u een besparing aan stookkosten van gemiddeld -40% gezien de stookolie prijzen momenteel (en stijgend) een zeer goede investering

Schone verbranding
Naast de traditionele verbranding van de pellets worden de uitlaatgassen ook op hun beurt verbrand (dit noemt men naverbranding). Door deze “dubbele verbranding” verhoogt men het rendement. Zodoende haalt men een beter verwarmingsresultaat en is de uitstoot aan schadelijke gassen tot een minimum herleid. Een effi ciënte verbranding voor propere, gezellige en hernieuwbare warmte. Het Kyoto-protocol heeft tot doel de uitstoot van broeikasgassen te beperken en zo de opwarming van de aarde tegen te gaan. Een pelletkachel kan hier een belangrijk steentje toe bijdragen. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen, komt er bij de verbranding van houtpellets niet meer CO2 vrij dan er oorspronkelijk door de boom uit de atmosfeer was opgenomen. Hierdoor maakt dit “vloeibaar hout” deel uit van een natuurlijke, korte en CO2-neutrale cyclus.

 

Realisaties pelletkachels

kachel
schouw
Pellet haard
ego
nova
gea